lund - fantastisk natur på kryss & tvers

Skal du på tur i Lund kommune er valgene og mulighetene mange, enten du kommer til fots eller med ski på beina.

Litt om Lund

Lund er en kommune i Rogaland med i overkant av 3100 innbyggere. Kommunen ble opprettet i 1837 og ble i 1965 slått sammen med Heskestad kommune. Kommunesenteret heter Moi.

Kommunen er lokalisert midtveis mellom Stavanger og Kristiansand, og grenser til Sirdal, Flekkefjord, Sokndal og Eigersund.

Dalane tilhører det svekonorvegiske grunnfjellsskjoldet.

I kommunen er det 1050 millioner år gammel granitt og granittisk øyegneis som dominerer de øverste strukturene.

De vanligste bergartene i kommunen er de lyse størkingsbergartene anortositt, noritt, jotunitt, apatitt, magnetitt, imentitt, samt dypbergarten mangeritt.

Apatittfeltene er rike på fosfor og kjennes på en ekstra frodig vegetasjon.

Lund kommune byr med andre ord på en fantastisk natur.

Et utbredt løypenett tar deg på kryss og tvers i kommunen.

På Sætra kjøres det opp skiløype og ikke langt unna med bil er du på Bjørnestad Skisenter.

Kommunen byr på et rikt fugle- og dyreliv som man kan nyte godt av om man velger å gå en av kommunens mange stier og ferdselsveier.

Tre fotturer i Lund

Det finnes opptil flere flotte fotturer i kommunen.
Her nevner vi tre av dem.
Grønhaug - rundtur
Grønhaug byr på ruvende utsikt fra en høyde på over 600 moh. Det er enkelt å drømme seg bort i dette flotte terrenget, da området byr på flere idylliske tjern og svære vann. Er du litt ekstra heldig møter du på en rypeflokk!
Turen er en 13,4 km lang rundtur, og stien er godt merket med røde merker samt flere skilt langs stien. les mer her
Solknuden
Solknuden er en fjelltopp rett opp av Heskestadvatnet i vest. Toppturen bestiges i variert terreng og godt fottøy er nødvendig. Stien går forbi Stemmetjørna og langs med Hellefjellet på østsiden. En fin sti tar deg gjennom tett bjørkeskog og opp til Solknuden.
Toppen ligger 480 moh og turen er totalt 6,3 km. les mer her
Bringedal
Turen til Bringedal, er barnas tur! Opp av rasteplassen ved Tronvik ligger Bringedal idyllisk til mellom tett skog og Bringedalstjørna.
Fra rasteplassen går man østover forbi ei hytte og langs Bringedalsbekken. Herfra går det en sti/smal kjerrevei helt opp til Bringedal. Området er stille og idyllisk og er et perfekt turmål for de som ikke årker å gå så lang. les mer her

Noen gode informasjonssider du kan benytte deg av om du ønsker å lese mer om Lund og de turmulighetene som finnes der er