Gården Li - med utsikt mot verden

I lufta flyr tårnfalk, kongeørn og havørn. I sjøen kan du få øye på steinkobbe og delfiner. I området er det flere nedlagte gårder som vitner om at det var stor aktivitet her helt fram til midten av 1950-tallet. Gården Li er en sjelden skatt!
I dag kan man leie gården av Flekkefjord og Oplands turistforening. En perfekt tur for hele familien fra Fidsel, via Kleppe og videre ned til Gården Li hvor man kan bo og leve som man gjorde helt frem til de siste flyttet i 1989.

Booking gjøres på listerbooking eller kontakt oss på epost for mer info.

"Gården Li er en av DNTs sørligste hytter. Den ligger på Hidraheia midt i Flekkefjord landskapsvernområde som omfatter en unik del av kysten vår med både fjell og kulturlandskap.
Her er det et rikt dyre- og planteliv som gjør turopplevelsen verdifull."

Utleie

Overnatting i Stegeløa fungerer som en vanlig turistforeningshytte.
Du må ha DNT-nøkkelen og betaler med engangsfullmakt. Vi vil etterhvert opprette Vipps.

Våningshuset må bestilles på forhånd og dette kan du gjøre på http://www.listerbooking.no/ (På denne nettsiden finner du ytterligere informasjon om Gården Li).
I huset finner du følgende:

• Rommet til Johan: Køyseng med halvannen bredde i underkøye (2 voksne/3 barn)
  • Jenterommet: Sengeplass og sengetøy til 6 voksne
  • Gutterommet: Sengeplass og sengetøy til 6 voksne
  • Kjøkken med gasskonfyr og fire plater og spiseplass/dekketøy til 16
  • Kjøkkenbord med 16 sitteplasser. Stue med sitteplass til 4
  • Loftstue med sitteplass til 2
  • Gang med knagger for yttertøy
  • Utvendig snurredo med svalgang
  • Kjeller med baksteovn (kun benyttes ved arrangement i FOTs regi da det må fyres i 8 timer)
  • Vedovn i stue og gassovn
  • Solcellepanel

For andre spørsmål og henvendelser, kontakt FOT på e-post fot@dnt.no eller turistkontoret på sommeren på touristflekkefjord@smaabyen.no

Skoleklasser på opp mot 30 elever har tidligere overnattet i Stegeløa. Stegeløa har en festsal der barna kan ligge om de har med liggeunderlag. Det er i tillegg en stue med gassovn, et lite kjøkken med alt nødvendig utstyr, og et soverom. Soverommet har 8 køyer og det er plass til 4 ytterliggere på hemsen i samme rom.

I Li er det klatreutstyr til 10 personer til vår populære Via Ferata med 112 fester og taubane i Strånda.  Det må være en erfaren klatrer får låne utstyret. Det er også 4 kajakker som kan lånes men det krever våtkort.  Ved booking, gjør oppmerksom på at du vil låne utstyret.

Turmuligheter

Det er mange merkede stier og flotte utsiktspunkt i området, og det er mulig å gå fottur hele året. En kan parkere på Itland eller Fidsel hvor det er gode parkeringsmuligheter. Turen fra Fidsel til Gården Li tar ca 1-2 timer. Det er ca 10 min gange ned til Strånda hvor det er svært populært å fiske og ta krabbe.

ADKOMST

Kjør fv. 44 vestover fra Flekkefjord og fortsett sideveien til Fidsel, ca. ei mil. Herfra er det 1-2 times gange langs T-merket sti til hytta. Det går også merket sti fra Itland. Den er en del lengre.

Vi tilbyr utleie til vanlige DNT priser

Alle store og små er velkommen til Gården Li, både to- og firebente, samt medlemmer og ikke-medlemmer.
Medlemskap for en voksen koster kr. 695 i 2019. Det finnes også familiemedlemskap.
Ønsker du å bli medlem i DNT/ FOT så melder du deg inn her: dnt.no/medlem.

Vårt betalingssystem er basert på tillit og vi håper alle med glede betaler for å oppleve Li på dagstur eller overnattingstur.

Medlem DNT Ikke medlem DNT
Voksen kr 265 kr 365