Flekkefjord - Hvor sør møter vest

Der sør møter vest - der finner du Flekkefjord. Med sin langstrakte fjord og sine høyreiste fjell, kan kommunen by på de fineste turopplevelser både til lands og til vanns. 

Litt om Flekkefjord

Flekkefjord er den vestligste bykommunen langs Sørlandskysten. I tillegg til Flekkefjord by, finner du også de vakre tettstedene Hidra, Sira, Gyland og Åna-Sira her.

Kommunen har rett i overkant av 9000 innbyggere og kommunen ligger omtrent midt mellom Stavanger og Kristiansand.

Berggrunnen i Flekkefjord kommune består av bergarter fra prekambrium, overveiende ulike gneiser med en strøkretning hovedsakelig mot nord-sør. Langs kysten er det et utall flotte små øyer, hvorav den største er Hidra.

Fastlandet har bratte kyster og lengst sørvest opptrer steinarten anortositt, eller som den kalles på folkemunne "månestein".
Terrenget nordover fra kysten er sterkt kupert med skogkledde åser og mange elver, vann og mindre dalfører.

Kommunens høyeste punkt er Tomlongsheia som ligger 683 moh.

Et av de mest populære turmålene kommunen har å by på er Brufjell og de ikoniske Jettegrytene.

Turen til Brufjellvarden er en enestående vandring gjennom gammel skog og kulturlandskap til et av områdets flotteste utsiktspunkter. Her ligger Lista, Hidra og store deler av kysten for dine føtter. Videre herfra kan man ta turen ned til Jettegrytene før man kan gå videre ned til den vakre lille rullesteinsstranda ved Roligheten på vei hjem.

Velger man å ta turen til Hidra, finnes det også her flere flotte turer til forskjellige topper, som vil gi deg hav så langt øyet kan se, når du når toppen. Her finner du dessuten Hågåsen kystbatteri, og en rekke bunkers og festninger fra 2. verdenskrig. En lett og morsom tur for barn så vel som voksne.

Tre fotturer i Flekkefjord

Det finnes opp til flere flotte fotturer i kommunen.


Her nevner vi tre av dem:
Rauli rundt
Dersom du ønsker en tur som du kan gå fra sentrum er Rauli rundt et godt alternativ. Turen er 7,5km i sin helhet og er en merket rundløype. På veien går du forbi badeplassen Grønnes før du kommer deg opp til byggefeltet i Rauli. Videre går turen gjennomfuruskog og over Høgåsen. Til slutt ender du nede i Trolldalen. Les mer her
KjørsfjellDersom du ønsker å gå til Kjørsfjell, tar du bilen ut til parkeringsplassen på Itland. Herfra går du på en godt merket sti ut til det populære utsiktspunktet. Turen er omlag 2,8km hver vei om du velger å gå samme veien tilbake. Et annet alternativ dersom du ønsker en rundtur kan være å ta turen om Store Håland. les mer her