Norges fineste DNT-hytte

Foto: dag fredriksen

Nå kårer DNT Norges fineste DNT-hytte, og gården Li er i finalen. DNT-hytta Li er nominert til landets hyttefavoritt, og konkurrerer med 14 andre ubetjente/selvbetjente hytter. 

DNT har 550 overnattingshytter i hele landet fra Finnmarksvidda i nord til Kristiansand i sør, og nå ønsker de å vite hva som er folkets favoritt. Siden konkurransen ble lansert i Fjell & Vidde i vår har juryen mottatt flere hundre nominasjoner. De 30 finalekandidatene er nå plukket ut, og, og alle som har et hjerte for DNT-hyttene oppfordres til å stemme.

Finalistene er delt inn i to kategorier; 15 finalister er betjente hytter, og 15 finalister er selv- eller ubetjente hytter.

- DNT har en utrolig variasjon av hytter, og valgmulighetene er mange, så vi er utrolig stolt over at vi er nominert. Det er tøff konkurranse, så vi oppfordrer alle som har et ekstra forhold til Li om å bli med og stemme, sier Lilly Marie Kongevold, styreleder Flekkefjord og Oplands Turistforening.  

- Hyttene og hyttevertskapet er viktige for mange. De er en del av vår kulturarv, og noe mange har et forhold til. Derfor håper vi nå på stort engasjement rundt kåringen, sier redaktør i Fjell og Vidde Trygve Sunde Kolderup.

I tillegg til redaksjonen i Fjell og Vidde, består juryen av Nils Øveraas (styreleder i Sparebankstiftelsen DnB og tidligere generalsekretær i DNT), Hanna Kosonen Geiran (Riksantikvar) og Ingvild Skyberg (Norsk Tipping).

Avstemmingen foregår på ut.no fram til 1. august og i septemberutgaven av Fjell og Vidde offentliggjøres de to vinnerhyttene.